Lage Vuursche

Route

Lage Vuursche

De mountainbike route van Lage Vuursche staat bekend om zijn technische singletracks. Deze route maakt niet veel hoogtemeters maar heeft daarentegen wel een echte ‘flow’. De smalle paden slingeren tussen de bomen en struiken door. Als je eenmaal in het ritme zit wil je op hoog tempo doorfietsen waardoor de route alsnog best zwaar kan zijn. Daarom wordt de route ook steeds leuker naarmate je deze vaker hebt gefietst, als je weet waar je moet inhouden en waar je gas kan geven.

Met 11,5 kilometer is de route van Lage Vuursche niet zo lang als bijvoorbeeld de route van Hoge Vuursche, die er vlak naast ligt. Voor de beginners raden wij dus ook aan wij aan om met deze route te beginnen. Door een paar pittige klimmetjes en bijbehorende afdalingen met jumps (let op de bordjes) is deze MTB route zeer de moeite waard. Mede door de goede bewegwijzering bij spannende stukjes is deze route zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde mountainbikers. Dat betekent ook dat er vaak veel niveauverschil is tussen de mountainbikers op de route. Respecteer elkaars tempo en geef elkaar de ruimte, dan is er genoeg plek voor iedereen.

De route van Lage Vuursche

Het onderhoud van de route van Lage Vuursche is gelukkig goed in orde. In de laatste jaren is de nadruk gelegd op de vloeiende lijnen en kombochten die dit zo’n leuke route maken. Ook de afwatering is aangepakt waardoor de route niet meer zo drassig wordt als vroeger vaak het geval was. Dit onderhoud, door het samenwerkingsverband MTB-Utrechtse heuvelrug, is mogelijk omdat de mountainbikers bijdragen door middel van een verplicht Vignet. Als je een mountainbike huurt bij Paul van Hal is dit Vignet inbegrepen. Je hoeft dus niet nog apart een vignet te kopen.

De route is, bij droog weer goed te doen met alle soorten banden. Ook met een gravelbike kom je een heel eind op deze route. Houd er wel rekening mee dat je over veel boomwortels fietst wat zonder voorvering best slecht kan zijn voor het balhoofd van je fiets en natuurlijk jouw eigen polsen. Bij nat weer vormen er veel plassen en kan het droge zand al snel een zware massa worden. De gravelbike is dan geen optie meer en brede modderbanden zijn een must. Eigenlijk is deze route het beste als het een klein beetje heeft geregend. De ondergrond is dan iets vaster zonder zwaarder te worden. In onze ervaring fiets je dus het snelste rondje vlak na een kleine bui!
Paden op de Lage Vuursche. Perfect voor een dagje Mountainbiken
MTB afgiftepunt aan de route van Lage Vuursche op de kaart

Hoe kom ik bij de route van Lage Vuursche?

De route van Lage Vuursche heeft officieel zijn startpunt bij de ‘Kuil van Drakensteyn’, een recreatieterrein dat grenst aan het koninklijke landgoed van Kasteel Drakensteyn. Een kleine verbindingsroute leidt van het recreatieterrein naar de route toe. Op dit punt kom je dus MTB’ers tegen in beide richtingen! Omdat dit een populair startpunt is moet je hier even opletten met het tempo. Sommige mountainbikers moeten hier nog even ‘wennen’. Dit is overigens niet het enige punt waar je aansluiting kan vinden op de route.

Een veel handigere plek om te starten is bij het Theehuis ’t Hooge Erf . Hier is voldoende parkeergelegenheid en het ligt vlak bij de provinciale weg (N415 – Hilversumsestraatweg) wat betekent dat je hier vanaf de snelweg (afrit 33 Hilversum op de A27) in 5 minuten bent. Een ander voordeel van starten bij het theehuis is dat je de Mountainbikes van Paul van Hal hier kan komen ophalen. Kies een dag en een tijdstip en jouw mountainbike staat voor je klaar als je aankomt bij het theehuis. Het derde pluspunt van deze locatie is dat beide routes van ‘de Vuursche’ hier langskomen. Dit is dus de ideale plek voor mensen die de routes van Hoge- en Lage Vuursche willen combineren, of graag op het laatste moment beslissen.

De beste MTB's van de Lage Vuursche.

De beste mountainbikes op de Lage Vuursche huur je bij Paul van Hal. Al jaren een begrip door persoonlijke service en topkwaliteit fietsen met een eigen afgiftepunt, direct aan de MTB route van lage Vuursche

Voor de echte liefhebber is er geen ander adres. Door de exclusieve samenwerking met Mondraker Mountainbikes huur je bij Paul van Hal altijd een zo goed als nieuwe MTB. Bovendien is Paul specialist op het gebied van Elektrische Mountainbikes. Een uitgelezen kans om eens een elektrische Mondraker mountainbike uit te proberen.

Kan jij niet wachten om de MTB route van de Lage Vuursche te fietsen? Huur jouw mountainbike nu gemakkelijk online bij Paul van Hal. Onze fietsen worden goed onderhouden en verhuurd inclusief helm en vignet. Je hebt geen omkijken naar het onderhoud of het schoonmaken van de fiets, dat doen wij voor je. Zo kan jij sportief genieten van een mountainbike avontuur op de Lage Vuursche!

 
 
× Chat met ons